MUUTTOSIIVOUS

Vuokrakodin loppusiivous kuuluu vuokralaisen vastuulle. Pois muuttava asukas siivoaa asunnon huolellisesti, niin että seuraava asukas voi ottaa asunnon ilman siivousta käyttöönsä.

Mikäli asunto on siivottu puutteellisesti, tästä aiheutuvat siivouskustannukset laskutetaan / vähennetään vuokravakuudesta pois muuttavalta asukkaalta. Siivoathan asunnon huolellisesti pois muuttaessasi. Ohessa loppusiivousohjeet. Niitä noudattamalla varmistat riittävän loppusiivouksen pois muuttaessasi.

Keittiö

Liesi ja liesituuletin

Pyyhi liesi ja uunipellit ja pese uunin sisusta huolellisesti. 

Pese tiskiaineella liesituuletin ja suodattimet. Tarvittaessa uusi huonoksi mennyt suodatin, suodattimet on hyvä vaihtaa säännöllisesti pari kertaa vuodessa.

Uuni ja liesitaso on pestävä kauttaaltaan sisältä ja ulkopuolelta. Liesi on vedettävä paikoiltaan ja siivottava myös lieden takaosa.

Kaapistot ja pinnat

Keittiönkaapistot ja -laatikostot puhdistetaan  roskista ja pinttyneestä liasta.

Vie roskat ja pyyhi jätesäiliön ympäristö. Puhdista tasot, altaat ja hanat sekä kaakelit / välitila huolellisesti

Puhdista huolellisesti seinä- ja ovipinnat sekä pese lattiat ja pyyhi lattialistat ja ikkunalaudat.

Jääkaappi, pakastin, astianpesukone

Sulje astianpesukoneen hanat/ irroita oma astianpesukoneesi. Oman astianpesukoneen irrottamisen jälkeen on muistettava tulpata tiskipöydän alla olevat vesi- ja viemäriliitokset huolelisesti.

Mikäli astianpesukone kuuluu asunnon varustukseen, puhdista koneen pohjalla olevat ritilät ja siivilät koneen käyttöohjeiden mukaisesti.

Pese pakastin ja jääkaappi huolellisesti. Jos sähkö katkaistaan, on kaappien ovet jätettävä auki.

Sulata pakastin hyvissä ajoin ennen muuttoa, älä jätä pakastinta sulamaan lähtiessäsi. Sulamisvesi saattaa aiheuttaa asuntoon kosteusvaurion. Ole paikalla pakastimen sulatuksen ajan ja pese sen jälkeen pakastin.


Kylpyhuone / WC

Kylpyhuone

Pese kylpyhuoneen kaakelit (huom jos laatat on pinnoitettu; etikkapohjaisten pesuaineiden käyttö on kielletty). 

Pese kaikki pinnat ja lattiat sekä suihkuovet soveltuvalla pesuaineella.

WC

Pese WC-istuin, käsienpesuallas, peilikaappi ja allaskaappi. Tyhjennä ja pese lattiakaivot. Jos vuokra-asunnossasi on sauna, pese myös lauteet.

Pyykinpesukone

Sulje pyykinpesukoneen hanat/ irroita oma pyykinpesukoneesi. Oman pyykinpesukoneen  irrottamisen jälkeen on muistettava tulpata tiskipöydän alla olevat vesi- ja viemäriliitokset huolelisesti.

Mikäli pyykinpesukone kuuluu asunnon varustukseen, puhdista koneen nukkasihti ja kone käyttöohjeiden mukaisesti.Muut tilat

Olohuone, makuuhuone ja vaatehuone

Huoneissa imuroidaan ja pyyhitään lattiapinnat. Käytä kotisi pinnoille sopivia pesuaineita, etteivät pinnat vaurioidu liiallisen veden käyttämisen tai väärien pesuaineiden vuoksi.

Asuntoon kuuluvat kiinteät kausteet, kaapit, hyllyt, ovet ja peilit puhdistetaan ja tahrat pyyhitään sekä lattiat pestään. Seinien ja ovien pesu tarpeen mukaan.

Ikkunat pestään tarpeen mukaan, pakkasella kuitenkin vain sisäpinnoilta. Ikkunoiden pesu on vuokralaisen velvollisuus vuokrasuhteen aikana.

Varastotila

Tyhjennä ja puhdista käytössäsi oleva kellarikomero tai muu varastotila.


Parveke

Huolehdi parvekkeen yleisestä siisteydestä Poista parvekkeelta mahdolliset roskat, lumi, vesi ja lehdet. Tarkista, että parvekkeen poistoputki ei ole tukossa